Zunanje žaluzije

Bogata ponudba Rono senčil za vaš dom, poslovni ali javni prostor. Senčila, ki ustvarjajo prijazen prostor. Izberite svoja ali nas pokličite za nasvet. 041 / 334 247
Zunanje žaluzije Rono senčila

Zunanje žaluzije

Nameščene na zunanjo stran stekel zunanje žaluzije učinkoviteje preprečujejo prehod svetlobe in toplote v prostor. Uporabljamo jih tudi za zapiranje prostorov; kot balkonske žaluzije ali žaluzije za teraso.
Smo tudi zastopniki za protivlomne žaluzije Metalunic sinus z aluminijastimo konstrukcijo, ki omogočajo boljšo uporabo dnevne svetlobe.

Zunanje žaluzije za balkon ali okna so iz močnejših in bolj vzdržljivih materialov, ki omogočajo obstojnost ob različnih vremenskih vplivih. Med njimi so še posebej robustne 80-milimetrske zunanje žaluzije Krpan RONO, izvedene s spodnjim profilom in vodili iz ekstrudiranega aluminija in zgornjim iz profilirane jeklene pločevine.

Montaža zunanjih žaluzij je lahko prostoviseča, nadometna ali podometna, prav tako lahko izbirate med daljinskim upravljanjem z elektromotorjem, ročičnim in ročnim upravljanjem z vrvico, paličico ali neskončnim trakom. Aluminijaste lamele zunanjih žaluzij vam nudimo v 50, 65 ali 80-milimetrski izvedbi. Vodila, kasete in profili zunanjih žaluzij so obdelani z eloksiranjem ali prašnim barvanjem v različnih odtenkih in se zato z vašo fasado še lepše zlijejo.
Priporočamo vam montažo zunanjih senčil skupaj z rolo komarnikom, ki jim daje še dodatno funkcijo in povečuje vaše udobje bivanja.

Zunanje žaluzije 50 mm
Zunanje žaluzije - 50mm

Žaluzije 50 mm so zunanje žaluzije, ki so se prve pojavile na našem tržišču. Namenjene so površinam, kjer ni večjih sunkov vetra in za manjše površine, ki jih zastiramo z zunanjimi žaluzijami. Lamele za žaluzije so ob strani, vodene PVC vodili ali z jeklenico. Spodnji in zgornji profil za žaluzije 50 mm je iz profilirane jeklene pločevine, ki pomeni boljšo kvaliteto in obstojnost.

Izvedba zunanjih žaluzij 50 mm:
- prosto viseče,
- nadometna (pokrivna maska),
- podometna (pod fasado).

Upravljanje zunanjih žaluzij 50 mm:
- s palčko in vrvico,
- z vrvico,
- z neskončnim trakom,
- z ročičnim mehanizmom (monokomando),
- z elektromotorjem in daljinskim upravljanjem.

Zunanje žaluzije 65mm
Zunanje žaluzije - 65mm

Zunanje žaluzije 65 mm imajo posebno polkrožno obliko lamel. Te žaluzije so zaradi večjega števila lamel in oblike le teh v zloženem stanju višje kot žaluzije 80 mm. Lamele, ki so ob strani vpete v vodila iz ekstrudiranega aluminija, omogočajo pokritost večjih površin in prenašanje večjih sunkov vetra.

Vodila so pritrjena s pomočjo posebno izdelanih litih konzol, ki pomenijo daljšo življenjsko dobo.
Spodnji profil je iz ekstrudiranega aluminija.

Zgornji profil je iz profilirane jeklene pločevine.
Lamele so ovalne oblike.

Izvedba zuanjih žaluzij 65 mm:
- nadometna (pokrivna maska),
- podometna (pod fasado).

Upravljanje zunanjih žaluzij 65 mm:
- z ročičnim mehanizmom (monokomando),
- z elektromotorjem in daljinskim upravljanjem.

Zunanje žaluzije krpan rono
Zunanje žaluzije - 80mm Krpan RONO

Zunanje žaluzije 80 mm, imajo posebne oblike lamel, kar nam omogoča, da se na višini bolj zložijo in s tem zavzamejo manj vidnega prostora. Primerne so za večje odprtine in prenesejo večje sunke vetra. Lamele so ob strani vpete v vodila iz ekstrudiranega aluminija.

Vodila so pritrjena s pomočjo posebno izdelanih litih konzol, ki pomenijo daljšo življenjsko dobo le teh.

Spodnji profil je iz ekstrudiranega aluminija.
Zgornji profil je iz profilirane jeklene pločevine.
Lamele so trapezaste oblike.

Izvedba žaluzij 80 mm Krpan RONO:
- nadometna (pokrivna maska),
- podometna (pod fasado).

Upravljanje žaluzij 80 mm Krpan RONO:
- z ročičnim mehanizmom (monokomando),
- z elektromotorjem in daljinskim upravljanjem.

Protivlomne žaluzije Metalunic sinus Rono Senčila
Protivlomne žaluzije Metalunic sinus
Griesser logo Rono Senčila

METALUNIC Sinus so v celoti aluminijaste žaluzije z uporabo dnevne svetlobe. V celoti aluminijasta konstrukcija s samonosilnimi lamelami ima privlačno obliko sinusa in omogoča boljšo uporabo dnevne svetlobe, zmanjša bleščanje v značilnem senčnem položaju okoli 45 °.

Dvižni in nastavitveni mehanizem je vgrajen v bočna vodila. Lahko se izbira med brezplačno opcijo da imate lamele na vsaki strani barvane z drugo barvo, zato lahko zunaj ali znotraj lahko izberete različna barvna odtenka.

Stranski dvižni mehanizem z jekleno valjčno verigo. Veriga je iz nerjavečega jekla za nastavitev letvic v slepem položaju, ki omogoča alternativna položaja. Za spuščanje senčil ročico dvignite v svetel položaj z vodoravnimi letvami, kar ustvari dobro zatemnitev. Vgrajena varnostna zaklopna naprava deluje v vsakem položaju, varnostni zaznavni rob pa preprečuje uničenje žaluzije v primeru trka z ovirami. Na obeh straneh so lamele vpete s tesnilno gumo, ki absorbira zvok.

Barva lamel se lahko izbira med Premium barvami. Stranska vodila so iz ekstrudiranega aluminija, 85 × 45 mm za direktno namestitev, barvano po ral ali eloksirano. S plastičnimi drsniki, ki absorbirajo zvok, na vrtljivih ročajih.

Zgornje ohišje je lahko iz pocinkanega jeklenega jekla s priročnim motorjem (opcija: Comfort Drive) ali zgibnim ročičnim pogonom za sistem dviganja in obračanja.