RONO SENČILA. Ustvarjamo prijazen prostor že 40 let.

Mavsarjeva c. 46, 1357 Notranje Gorice, tel: 041/334-247 01/365-12-47, e-pošta: info@rono-sencila.si

Protivlomne žaluzije

Bogata ponudba Rono senčil za vaš dom, poslovni ali javni prostor.

Senčila, ki ustvarjajo
prijazen prostor.

Izberite svoja, ali nas pokličite za nasvet. 041 / 334 247
Protivlomne žaluzije Rono senčila

Protivlomne žaluzije

Nameščene na zunanjo stran stekel zunanje žaluzije učinkoviteje preprečujejo prehod svetlobe in toplote v prostor. Uporabljamo jih tudi za zapiranje prostorov; kot balkonske žaluzije ali žaluzije za teraso.
Smo tudi zastopniki za protivlomne žaluzije Metalunic sinus z aluminijastimo konstrukcijo, ki omogočajo boljšo uporabo dnevne svetlobe.

Griesser logo Rono Senčila

METALUNIC  Sinus® so v celoti aluminijaste žaluzije z uporabo dnevne svetlobe. Aluminijasta konstrukcija s samonosilnimi lamelami ima privlačno obliko sinusa in omogoča do 50% več dnevne svetlobe v sam prostor zahvaljujoč sinusni obliki lamele, ki nima ostrih robov, ki bi razbila svetlobo. Namesto tega se svetloba preusmeri v strop ne da bi pri tem povzročila bleščanje (v značilnem položaju senčenja okoli 45 °). Pri samih protivlomnih žaluzijah, je še posebnost da niso povezane s pomočjo lestvice in vrvic, kar vam daje posebno dovršeno izgled, ker same lamele na sredini nimajo luknje za dvižni trak.

Posebnost teh žaluzij je tudi, da je na voljo brezplačna opcija »BiColor«. Ta opcija vam ponuja, da lahko same žaluzije dobijo čisto nov barvni poudarek na vašem objektu. Na zunanji strani objekta lahko izbirate barvo, ki najbolj sovpada z zunanjostjo objekta ali kakšno dominantno barvo, na notranji strani objekta pa je lahko bela ali kakšna druga barva, ki notranjosti vašega objekta najbolj pristaja. Lahko ustvarite svojo lastno kombinacijo dveh barv iz zbirke GriRal (50 različnih RAL odtenkov) ali GriColors (100 barvnih odtenkov). Naše priporočilo oziroma primer dveh barvnih odtenkov lamel za notranje barve :bela (VSR 901), svetlo siva (VSR 904) ali srednja siva (VSR 130), za zunaj pa je izbirate med 150 različnimi barvnimi odtenki, ki so vam na voljo iz zgoraj navedenih dveh barvnih kart.

Dvižni in nastavitveni mehanizem je vgrajen v bočna vodila z jekleno valjčno verigo. Veriga je iz nerjavečega jekla za nastavitev lamel v poljubnem položaju. Lamele pri spuščanju in dviganju lamel poseben priprt položaj, kar omogoča optimalno dvigovanje in spuščanje lamel. Lahko pa ko želimo vmes malo odpremo lamelo na položaj približno 45 0, ki kot smo že zgoraj navedli se svetloba preusmeri v strop brez bleščanja in nam posvetli prostor. Ko je žaluzija čisto spuščena in zaprta, vam lamele omogočajo dobro funkcijo zatemnitve. Lamele imajo na robu tesnilno gumo, ki absorbira zvok.

Varnostna zaklopna naprava v dvižnem verižnem mehanizmu za varnostno protivlomno zaklepanje deluje v vsakem položaju žaluzije. Še posebej pa pride do izraza, ko je žaluzija čisto spuščena in zaprta. S pomočjo vgrajenega varnostnega zaznavnega mehanizma pa preprečuje uničenje žaluzije, v primeru trka z ovirami.

Za spuščanje in dvigovanje se lahko uporablja ročični mehanizem (monokomanda) ali s pomočjo vgrajenega elektromotorja Comfort Drive. Zgornji profil je iz pocinkane pločevine z vgrajenim mehanizmom.

Za spuščanje senčil ročico dvignite v svetel položaj z vodoravnimi letvami, kar ustvari dobro zatemnitev. Vgrajena varnostna zaklopna naprava deluje v vsakem položaju, varnostni zaznavni rob pa preprečuje uničenje žaluzije v primeru trka z ovirami. Na obeh straneh so lamele vpete s tesnilno gumo, ki absorbira zvok. Lamele so vpete s pomočjo kovinskih nosilcev lamel in nato s plastičnimi drsniki, ki absorbirajo zvok samih lamel na mehanizmu.

Metalunic-Sinus