RONO SENČILA. Ustvarjamo prijazen prostor že 40 let.

Mavsarjeva c. 46, 1357 Notranje Gorice, tel: 041/334-247 01/365-12-47, e-pošta: info@rono-sencila.si

Screen roloji

Bogata ponudba Rono senčil za vaš dom, poslovni ali javni prostor.

Senčila, ki ustvarjajo
prijazen prostor.

Izberite svoja, ali nas pokličite za nasvet. 041 / 334 247
Screen in rono senčila

Screen roloji

Rolo senčilo ali »screen« senčilo lahko enostavno montiramo na okna, zimske vrtove in tudi nadstreške kot dodatno pomoč pri zastiranju steklenih površin. Prepuščanje svetlobe in toplote zmanjšajo do 80 %, barvna uskladitev z vašim ambientom pa prostoru doda še prijetno dekorativno funkcijo.

Za popolno zatemnitev izberemo posebno blago ali jih kombiniramo z drugimi senčili, kot so rolete ali zunanje žaluzije. Še posebej so rolo senčila priljubljena v pisarnah ter drugih delovnih prostorih, ker v večini zadržijo neprijetno bleščanje, upravlja pa se jih lahko elektronsko s pomočjo elektromotorjev ali ročno s pomočjo dvižnega traku oz. ročičnega mehanizma.

Tkanine, ki jih uporabljamo za izdelavo screen rolojev, so negorljive in A-testirane, pralne z neagresivnimi detergenti in izdelane iz kombinacije steklenih in PVC niti. Roloje vgrajujemo na zunanjo ali notranjo stran oken, kjer jih zapremo v eno ali dvodelno kaseto iz estrudiranega aluminija ali pod fasado s podometno omarico. Notranji roloji so lahko tudi brez kasete.

Zunanji kot notranji screeni so lahko vpeti v vodila iz ekstrudiranega aluminija ali montirani na jeklenico, za razliko od zunanjih rolojev pa so lahko tudi prosto viseči. Pri zunanjih screen rolojih je v osi vgrajen tudi omejevalec višine, ki preprečuje da bi prevrteli screen rolo na spodnji – najnižji točki (upravljanje z ročičnim mehanizmom).

Kontaktirajte nas

Preko spodnje povezave smo vam na voljo za kontakt. Na vaše povpraševanje bomo odgovorili v roku dveh delovnih dni.

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE
Zunanji in notranji screeni za okna
Zunanji in notranji screeni za okna

Tkanina za screen roloje za zunanjo uporabo je izdelana iz posebnih steklenih vlaken in PVC-ja, odpornega proti različnim vremenskim vplivom.
Screen roloji se lahko vgradijo:
- v enodelno ali dvodelno kaseto iz ekstrudiranega aluminija,
- brez kasete (na nosilce) ali
- pod fasado ( s podometno omarico).
Pri zunanjih screen rolojih je v osi vgrajen omejevalec višine, ki preprečuje da bi prevrteli screen rolo na spodnji - najnižji točki (upravljanje z ročičnim mehanizmom). Zunanji screen roloji so ob strani vpeti v vodila iz ekstrudiranega aluminija ali na jeklenico. Notranji screen roloji so prav tako lahko vpeti v vodila iz ekstrudiranega aluminija ali na jeklenico, lahko pa so prosto viseči.
Dvig in spust screen rolojev je možen:
- s pomočjo verižice,
- s pomočjo ročičnega mehanizma (monokomando),
- z elektromotorjem in daljinskim upravljanjem.

Screen roloji za zimske vrtove in nadstreške
Screen roloji za zimske vrtove in nadstreške

Za vgrajena strešna okna smo razvili zunanje strešno senčilo – screen rolo. Sestavljen je iz zunanje aluminijaste kasete polkrogle oblike s stranskimi aluminijastimi nosilci in navojno cevjo z vgrajeno vzmetjo. Pri odpiranju okna se tudi senčilo premika z njim.